Пребарување Whois База на податоци

The WHOIS database is a list of all single domains currently registered in the world.

Домен whois преглед

The Internet Corporation of Names and Numbers (ИКАНН) бара акредитирани регистратори како www.LiveHoster.com да објавуваат информации за контакт на регистратор за, домен создавање и истекот датуми и други информации во WHOIS листата штом домен е регистрирана.

Да ги задржи вашите лични податоци падне во погрешни раце, Live Hoster offers Приватна регистрација преку нашиот партнер, Домени со прокси. Наместо за прикажување на вашите лични информации во базата на податоци WHOIS за сите да видат, Домени со прокси ќе го замени со свои. Доменот уште ќе припаѓа на тебе – освен сега, вие и домените од Меѓу ќе бидат единствените кои го знаат.

За бизнисите, www.LiveHoster.com offers Deluxe Registration. Користете го ова “виртуелен бизнис картичка” за да се вози сообраќај кон вашиот вебсајт и да се зголеми опсегот на вашиот постоечки маркетинг напори – без жртвување на вашата приватност. За домени не можете да си дозволи да губи, има заштитени регистрација. Тоа спречува случајно или злонамерни домен трансфери и вклучува приватни и бизнис регистрација БЕСПЛАТНО.